Call: 0121 7471943

Goldthorpe Distribution Centre

Distribution

Distribution Centre, South Yorkshire

This project consisted of the design and construction of a 50,000m² Regional Distribution Centre for a major UK retail client. The site had historically been affected by coal workings changing the topography of the site. A significant cut and fill exercise was undertaken and this enabled the mass of the development to be successfully screened from the local residential areas and from distant views across the site through earthworks and landscaping.

the envelope is the chilled boundary rather than building a ‘box within a box’

The temperature-controlled element of the scheme was new to us in using the envelope as the chilled boundary rather than building a ‘box within a box’, this involved detailed design co-ordination around floor slabs, steel frames and envelope.